Personal HoReCa (hotelier, restaurante, catering, cafenele/baruri/puburi) in MAREA BRITANIE

La acest program se aplica promotia: "Plec acum, platesc din primul castig !" 

Horeca Marea Britanie  Ospatar Anglia  Ospatarite Marea Britanie  Bucatar si ajutori bucatar ANGLIA

A. Scurta descriere a acestui program:

Acesta este un program de munca, in domeniul HoReCa, care da posibilitatea candidatiilor cu cetatenie romana si sa lucreze la angajatori din Marea Britanie, care pun la dispozitie pozitii din sfera acestui domeniu de activitate. 
 
Acest program se adreseaza doar persoanelor cu experienta in acest domeniu, interesate sa munceasca in domeniul HoReCa precum hoteluri, restaurante sau baruri din Marea Britanie pentru a-si dezvolta abilitatile profesionale sau pentru a face cariera in acest domeniu. Pentru toate persoanele interesate sa lucreze in acest domeniu se ofera formare continua la locul de munca.
 
B. Baza legala de lucru in Marea Britanie:

In Marea Britanie orice persoana, cetatean roman, care doreste sa lucreze pe baza unei relatii contractuale de munca cu o companie, are dreptul sa desfasoare munca in domeniul respectiv. Intra in responsabilitatea candidatilor, dupa ce stabilesc o relatie de munca cu o companie din Marea Britanie, sa aplice la institutiile britanice abilitate in vederea obtinerii NINO (National Insurance Number), in baza caruia acestia au posibilitatea sa isi plateasca contributiile ce izvorasc din contractul de munca, catre statul britanic. Candidatii sunt indreptatiti sa lucreze full-time, asa cum este stipulat in contractul de munca care il incheie cu companii din Marea Britanie. 

C. Avantajele programului:

a) Candidatii selectati vor incheia contractul de munca cu compania pentru care vor lucra si vor pleca in Marea Britanie la locul de munca relativ repede,  de regula in 4-8 saptamani de la inscriere, in functie de profilul candidatului si de continutul dosarului sau;
b) Deoarece candidatii lucreaza in baza unui contract de munca, acestia pot incepe munca imediat, fara sa fie nevoie de obtinerea unui drept de lucru de la institutiile britanice abilitate.
c) Formare continua la locul de munca pentru dezvoltarea abilitatilor profesionale, acces la un plan de cariera,
d) Sprjin in deschiderea contului bancar si asistenta in vederea aplicarii si obtinerii NINO;
e) Candidatii care opteaza pentru acest program au beneficiul de a incepe munca intr-un sector de activitate foarte placut, dinamic si bine remunerat, si au sansa sa faca cariera in domeniu.
f) Plasamentele se realizeaza cu precadere in hoteluri si sunt situate pe tot teritoriul Marii Britanii.

D. Detaliile programului:

Mai jos gasiti descrierea completa a locurilor vacante pentru acest proiect de recrutare si procedura de recrutare si selectie: 

Functia, meseria sau ocupatia:
- Personal receptie (Receptioneri de zi / noapte, Majordomi / Bagajist)
- Personal servire restaurant (Ospatari(te), Asistent ospatar)
- Personal servire bar (Barmani, Asistent barman)
- Personal in bucatarie (Ajutori bucatari, Bucatari)
- Personal curatenie in bucatarie sau in camere (Spalatori vase, Spalatori rufe, Cameriste)
- Asistenti generali (personal care lucreaza in mai multe departamente ale hotelului)
- Asistent vanzari in magazine (pentru inscrierea candidatilor pe acest post este necesara o aprobare prealabila din partea agentiei)
Angajatorul: Agentia va intermedia semnarea de contracte de munca intre candidati si diverse companii din Marea Britanie, care pun la dispozitie locuri de munca vacante in domeniul HoReCa in Marea Britanie.
Curs teoretic/practic pregatiror: Toti candidatii sunt instruiti la locul de munca, conform politicilor de calitate ale angajatorului ce doreste sa fie aplicate de catre acestia. 
Candidatii au parte de formare continua la locul de munca, pe toata perioada de derulare a contractului de munca.
Aplicarea pentru obtinerea NINO (National Insurance Number):
Toti candidatii care sunt angajati de companii din Marea Britanie, trebuie sa isi obtina de la institutiile abilitate NINO (National Insurance Number), pentru a putea ulterior sa isi plateasca contributiile rezultate din salariul obtinut in baza contractului de munca incheiat cu o companie din Marea Britanie.
De regula, angajatorii asista candidatii in vederea aplicarii si obtinerii NINO.
Cupluri/grupuri/prieteni:
Se accepta pe acest program si cuplurile, dar nu se garanteaza ca vor lucra pe aceeasi tura/acelasi departament/la acelasi punct de lucru/acelasi angajator, dar vor fi cazati impreuna.
Locul desfasurarii muncii: Candidatii vor lucra oriunde pe teritoriul Marii Britanii, in functie de locatia angajatorului care ii va selecta.
Personalitate: Se accepta persoane cu atitudine buna, personalitate placuta, harnice, competente, serioase, in forma fizica buna si flexibile. 
Starea civila: Se accepta pe acest program atat persoane casatorite, cat si necasatorite/divortate.
Experienta solicitata: Se cere ca personalul sa aiba experienta relevanta in majoritatea cazurilor. 
Calificare: Nu se cere calificare in domeniu, dar calificarea constituie un avantaj la selectie.
Limba engleza solicitata: Pe o scara notabila de la 1 la 10, candidatii trebuie sa vorbeasca limba engleza de cel putin nota 6 pentru posturi in care nu relationeaza direct cu clientii si de cel putin nota 7-8 pentru posturi unde se cere relationarea directa cu clientii.
Alte limbi straine solicitate: Nu se cere cunoasterea altor limbi straine, dar constituie avantaj.
Carnet de conducere: Nu se cere detinerea unui carnet de conducere.
Salariul brut pe ora, salariul lunar si datele de plata ale acestuia:
Salariile pornesc de la £6,50 /ora.

Datele de plata sunt fixate de fiecare angajator in parte, astfel incat salariul va putea fi platit o data pe luna, de doua ori pe luna sau saptamanal. 
 
Candidatul are posibilitatea transferarii salariului prin virament bancar intr-un cont din Romania. De regula, salariul este platit de angajatori prin transfer bancar, in contul bancar deschis de candidat pe numele sau, la o banca in Marea Britanie.
 
Angajatorul asistenta candidatul in vederea deschiderii unui cont bancar in Marea Britanie.
 
Angajatul are posibilitatea transferarii salariului in Romania prin operatiuni bancare. 
Bonusuri acordate:
Angajatorii pot acorda bonusuri in functie de performantele angajatilor. 
Ore suplimentare: 
Orele suplimentare sunt platite la tarif orar normal.  
Posibilitatea acordarii de ore suplimentare platite, depinde de fiecare angajator in parte. 
Cresteri salariale:
Angajatorul poate decide cresteri salariale si/sau promovari in cariera in functie de performantele angajatului revizuite periodic/la fiecare 6 luni/anual.
Cazurile în care drepturile salariale ale angajaților pot fi urmărite: 
In toate cazurile legate de remunerare, candidatul poate contacta institutiile abilitate in conflicte de munca din Marea Britanie.
Angajatorul poate deduce din remuneratia angajatului suma prejudiciului material adus de catre lucrator, in cazul in care candidatul aduce pagube materiale. Daca candidatul produce daune mai mari pentru angajator, angajatorul are dreptul de a actiona in instanta pentru acoperirea integrala a daunelor. 
Durata timpului de munca si de repaus: 
- De regula media orelor lucrate este de 40 ore pe saptamana. In perioada sezonului de varf se pot lucra ore suplimentare pana la 50 - 60 ore / saptamana, insa in extra-sezon se pot lucra sub 40 ore / saptamana.  
- 4-6 zile de lucru / saptamana
- 1-3 zile libere / saptamana
Aceste zile lucratoare si/sau libere sunt stabilite de comun acord intre candidat si angajator, prin contractul de munca.
Natura si durata contractului de munca, conditiile de angajare, de terminare a angajarii sau de reangajare: 
Natura contractului este contract individual de munca, cu norma intreaga.
Durata contractului: intre 6 -12 luni, primele 3 luni de munca sunt considerate perioada de proba, posibilitate de a se prelungi/reinnoi contractul in functie de performantele angajatului si decizia angajatorului.
Conditia de angajare este ca candidatul sa fie selectat in baza evaluarii CV-ului/interviului si sa obtina un contract de munca pe care sa il semneze cu o societate din Marea Britanie, care pune la dispozitie locuri vacante in domeniul HoReCa.
Conditiile de angajare, de incetare a angajarii sau de reangajare vor fi stipulate in oferta de munca /contractul de munca/termenii si conditiile angajarii.
Contractul inceteaza la expirarea duratei pentru care a fost incheiat. De comun acord, partile pot stabili prelungirea contractului.
Biletul de transport
(Romania – Marea Britanie):
Costurile transportului catre si dinspre Marea Britanie sunt suportate in intregime de catre angajat.
Angajatul nu poate fi insotit de membrii de familie, sau alti prieteni, sau alte persoane care nu sunt angajate de angajator. In astfel de cazuri, persoana insotitoare trebuie sa calatoreasca separat si sa-si asigure singura cazarea, masa, cheltuielile de calatorie si alte cheltuieli si obligatii si nu poate beneficia de conditiile de cazare puse la dispozitie de catre angajator angajatului.
Cazarea:
Cazarea este identificata / organizata de catre angajator inaintea sosirii candidatului. 
 
Cazarea se ofera 1-2 / persoane in camera, in apropierea locului de munca sau la locul de munca in unitatile de cazare destinate personalului. 
 
Costul chiriei si utilitatilor: intre 30 -70 lire / saptamana in functie de locatie si angajator; De regula chiria se deduce din salariul angajatului, fara a fi nevoie sa se plateasca la sosire.
Mancarea:
Mesele variaza de la un angajator la altul: 1-3 mese/zi. De cele mai multe ori acestea sunt oferite gratuit sau contra cost, incluse in tariful cazarii. 
In cazurile izolate in care angajatorul nu ofera masa, angajatul isi va putea pregati mancarea la locul de cazare.  
Transport local: Deobicei cazarea nu este prea departe de locul de munca, deci se poate opta pentru varianta de ajunge pe jos la locul de munca, in caz contrar costul este suportat de angajat.
Asigurari sociale: Candidatii beneficiaza de asigurari sociale platite de catre angajatorul pentru care lucreaza in baza legislatiei aplicabile in Marea Britanie. 
Asigurare de sanatate: Conform legii din Marea Britanie, cetatenii romani beneficiaza de asigurari de sanatate similare cu cele oferite cetatenilor britanici.
Concediu de boala: Candidatii beneficiaza de concedii de boala. Concediul medical se ofera si se plateste conform legislatiei din Marea Britanie. 
Perioada, modul de acordare și drepturile de plată pentru concediu de odihna: De regula angajatii primesc 5,6 saptamani sau 28 de zile de concediu platit anual. Angajatorul poate include sarbatorile legale ca parte a concediului legal anual.
Condițiile de muncă, măsuri de protecție și de securitate a muncii:
Conditiile de munca sunt normale, iar masurile de protectie si de securitate in munca sunt comunicate in cazul sesiunii de instruire/pregatire ce se vor realiza la locul de munca.
Angajatul trebuie sa respecte politicile si procedurile angajatorului (asa cum vor fi modificate ocazional) pentru a-si duce la indeplinire indatoririle de serviciu.
Compensatii banesti in caz de accidente de muncă, boli profesionale sau de deces: Acordarea de despagubiri angajatilor romani in cazul accidentelor de munca, al bolilor profesionale sau al decesului se va face conform legislatiei din Marea Britanie. 
Taxele, impozitele si contributiile ce greveaza salariile cetatenilor romani sunt suportate de: Angajatorul plateste contributiile ce ii revin conform legii din Marea Britanie.

Taxele si contributiile la asigurarile sociale nationale sunt deduse din salariul brut al angajatului si platite de catre angajator. Este responsabilitatea angajatului sa asigurare evitarea dublei impuneri sau a dublei perceperi de contributii de asigurari sociale. Taxele pot fi returnate candidatului la sfarsitul anului financiar.
Dosarul de inscriere al candidatului pentru evaluarea si selectia acestuia trebuie sa contina urmatoarele documente:
- CV limba engleza + poza cu zambet
- Copie ultima diploma de studii
- Copie acte de calificare (daca aveti);
- 2 recomandari in original, in limba engleza, de la angajatori anteriori.
- Forumular de aplicare completat
- Formular declaratie medicala completat
- 1 Fotografie tip pasaport
- 1 Fotografie “Full Body”, marime 9/13, la tinuta office
- Copie pasaport / Copie C.I
- Certificatul de nastere in original, tradus si legalizat in engleza
- Certificatul de cazier judiciar “fara antecedente penale”
- Adeverinta medicala “clinic sanatos atat fizic cat si psihic”
- Copie carnet de munca (daca a avut intocmit);
- Dovada eliberata de Ministerul de Interne din care sa rezulte ca nu aveti interdictia legala de a parasi localitatea ori alte limitari ale exercitarii dreptului la libera circulatie in afara granitelor tarii;
Tariful de evaluare a eligibilitatii candidatilor, stabilit pentru acest program: - 550 lei (inclus TVA) si se achita la momentul inscrierii / semnarii contractului de mediere. 
Tariful de selectie, stabilit pentru acest program:
In functie de momentul pe care candidatul il alege pentru plata acestui tarif, se aplica una din variantele de mai jos:
  • VARIANTA 1 (PAY & SAVE): 150 GBP (inclusiv TVA) – Daca se plateste la inscriere / semnarea contractului de mediere, in urma sustinerii interviului si acceptarii in program. 
  • VARIANTA 2 (RECEIVE & PAY): 200 GBP (inclusiv TVA) - Daca se plateste la semnarea contractului de munca, inainte de plecarea din tara. 
     
  • VARIANTA 3 (GO & PAY): 400 GBP (inclusiv TVA), platibili astfel: 100 GBP la semnarea contractului de munca cu angajatorul din Marea Britanie si 300 GBP in maxim 35 zile de la data la care a inceput sa munceasca la angajatorul din Marea Britanie. 
Tariful de plasament, stabilit pentru acest program:
- 165 GBP (inclusiv TVA) - se achita la semnarea contractului de munca, inainte de plecarea din tara. 

Pentru a face o comparatie usoara intre cele 3 variante de plata puteti consulta tabelul de mai jos: 

 
GO & PAY
PAY & SAVE
RECEIVE & PAY
Tarife de achitat
Optiunea de plata - cu plecarea cea mai ieftina din Romania
Optiunea de plata -
 cu costul total cel mai mic din Romania
Optiunea de plata - pt cei ce vor sa plateasca cand au jobul in buzunar
Tarif inscriere
90 GBP (la inscriere)
90 GBP (la inscriere)
90 GBP (la inscriere)
Tarif selectie
100 GBP (la semnare contract munca) + 300 GBP (din castig)
150 GBP (la inscriere)
200 GBP (la semnare contract munca)
Tarif plasament
165 GBP (la semnare contract munca)
165 GBP (la semnare contract munca)
165 GBP (la semnare contract munca)
Cheltuieli din tara
355 GBP
405 GBP
455 GBP
Cheltuieli din castig
300 GBP
0
0
Cost total
655 GBP
405 GBP
455 GBP
Alte cheltuieli
Bilet avion
Bilet avion
Bilet avion

Pentru DETALII AMANUNTITE si programari la inscriere contactati consultantii nostri:

Telefon: 0368-455.956

VA DORIM MULT SUCCES!