Ingrijire batrani ITALIA

La acest program se aplica promotia: "FARA COMISIOANE DE MEDIERE !" 

  Badanta Italia     Ingrijire batrani Italia     Ingrijire varstnici Italia     Asistenta medicala Italia

A. Scurta descriere a acestui program:

Acesta este un program de tip prestari servicii, in domeniul asistentei medicale / sociale sau a curateniei si serviciilor suport pe pozitii ca: ingrijitoare persoane varstnice / badante, personal curatenie in Italia, in cadrul familiilor private care au nevoie de acest sprijin si care da posibilitatea candidatilor sa lucreze in domeniul amintit, avand ca baza juridica contractarea comerciala.
 
Agentia noastra colaboreaza cu Familii-gazda / Companii din Italia care ofera locuri vacante in acest domeniu, de aceea locurile de munca se afla pe tot teritoriul respectivei tari, iar candidatii inscrisi vor lucra intr-unul din orasele din aceasta tara. Inaintea plecarii din tara a candidatiilor, la momentul semnarii ofertei de munca cu Familia-gazda care i-a selectat, se va cunoaste exact locatia locului de munca. 
 
Acest program se adreseaza persoanelor care doresc sa presteze munca in baza unui contract comercial, in cadrul unei familii din Italia. Locatiile prestarii muncii sunt foarte frumoase, familiile sunt instarite iar candidatul primeste toate conditiile necesare unui trai confortabil. Cazarea si mesele sunt oferite gratuit ceea ce permite candidatului sa puna deoparte integral castigul lunar, la finalul contractului putand avea pusa deoparte o suma consistenta.

B. Baza legala de lucru in Italia:

In Italia orice persoana care doreste sa presteze munca pe cont propriu, pe baza unei relatii contractuale cu beneficiarul serviciilor sale, are dreptul sa desfasoare munca in domeniul asistentei medicale / sociale sau a curateniei si serviciilor suport ca: ingrijitoare persoane varstnice / badante / personal curatenie in Italia.

Intra in responsabilitatea candidatilor, dupa ce stabilesc o relatie comerciala – contractuala cu o familie din Italia pentru care presteaza servicii in domeniul asistentei medicale / sociale sau a curateniei si serviciilor suport ca ingrijitoare persoane varstnice / badanta / personal curatenie in Italia, sa aplice la institutiile abilitate in vederea obtinerii Codului Fiscal in baza caruia acestea au posibilitatea sa isi plateasca contributiile ce izvorasc din contractul comercial, catre statul italian. Candidatii sunt indreptatiti sa lucreze full-time, asa cum este stipulat in contractul comercial care il incheie cu familiile din Italia.

C. Avantajele programului:

a) Se acceseaza foarte usor de catre orice candidata care isi doreste o plecare usoara, rapida, fara prea multe responsabilitati si care ii permite sa castige usor bani pe care ii poate economisi, deoarece cazarea si masa sunt gratuite in cadrul familiei gazda.
 
b) Se lucreaza intre 8 – 12 ore pe zi si se castiga o remuneratie intre 600-700 EURO pe luna, in conditiile in care nu au costuri cu cazarea, masa si transportul local, deoarece sunt cazati in casa familiei gazda.
 
c) Acest program da sansa candidatelor de pana la 55 ani, sa lucreze in cadrul familiilor din ITALIA in domeniul asistentei medicale / sociale sau a curateniei si serviciilor suport ca ingrijitoare persoane varstnice / badanta / personal curatenie in Italia, in conditiile in care acest segment de varsta este foarte afectat de lipsa locurilor de munca vacante.
 
d) Acest program ofera deci un mare avantaj pentru cine doreste sa lucreze pe termen lung in Italia si sa se realizeze pe plan profesional.
 
e) Candidatele au o şansă extraordinară de a-si perfecţiona nivelul limbii italiene,  în cadrul familiei gazdă.
 
f) Este o experienţă de viaţă extraordinară care oferă şansa candidatelor de a se familiariza cu specificul cultural al Italiei şi al zonei în care vor locui.
 
g) Se castiga bani, fără a avea statutul de angajat, ci de membru al familiei. Candidatele sunt cazate într-o cameră separată cu tot ceea ce este necesar pentru a se simţi confortabil.
In multe cazuri candidata insoteste familia inclusiv in excursii, ceea ce le ofera sansa sa vada multe alte tari/locuri pe durata concediului familiei gazda.

D. Detaliile programului:

Mai jos gasiti descrierea completa a locurilor vacante pentru acest proiect de recrutare si procedura de recrutare si selectie: 

Pozitia, titlul jobului sau profesia:
 
Ingrijitoare persoane varstnice / badanta / personal curatenie.
Este persoana care asista si are grija de copii / batrani, in cadrul familiilor din Italia.
Beneficiarul serviciilor candidatului / prestatorului: Agentia va intermedia semnarea de contracte comerciale intre candidati / prestatori si diverse familii din Italia, care pun la dispozitie locuri de munca vacante in domeniul asistentei medicale / sociale sau a curateniei si serviciilor suport ca ingrijitor / ingrijitoare persoane varstnice / badanta / personal curatenie in Italia.
Aplicarea pentru obtinerea Codului Fiscal: Toate candidatele care ajung sa presteze servicii in Italia, trebuie sa isi obtina de la institutiile abilitate Codul Fiscal, pentru a putea ulterior sa isi plateasca contributiile rezultate din castigul obtinut in baza contractului comercial incheiat cu o familie din Italia. 

Ca sa poti obtine Codul Fiscal trebuie sa ai permisul de sedere. Regulile de aplicare pentru obtinerea Codului Fiscal sunt foarte clar reglementate, iar informatiile actualizate se pot obtine de pe site-ul oficial al institutiei italiene „Agenzia delle Entrate”, accesand linkul: http://www.agenziaentrate.gov.it/
Numarul de locuri disponibile:
- 700 locuri disponibile pe tot parcursul anului 2015
Locul desfasurarii muncii Candidatii vor presta serviciile oriunde pe teritoriul Italiei, dupa cum va specifica Familia-gazda/ in cadrul contractului, deci la inscriere trebuie sa fie de acord sa presteze servicii oriunde pe teritoriul Italiei. 
Personalitate: Se accepta persoane cu atitudine buna, muncitori, seriosi, prietenosi, in forma fizica si mentala buna si care nu au niciun fel de probleme de sanatate.
Starea civila: Se accepta pe acest program atat persoane casatorite, cat si necasatorite/divortate.
Experienta solicitata: Nu se cere experienta, insa candidatele cu experienta prezinta un avantaj la selectie.
Calificare: Nu se cere calificare in domeniu, dar calificarea constituie un avantaj la selectie.
Limba italiana solicitata: Nu se cere cunoasterea limbii italiene insa reprezinta un avantaj.
Alte limbi straine solicitate: Nu se cere cunoasterea altor limbi straine, dar constituie avantaj.
Carnet de conducere: Nu se cere detinerea unui carnet de conducere dar constituie un avantaj.
Remuneratia pe ora, remuneratia lunara si datele de plata ale acesteia:
 
Castigul minim pe care poate sa il primeasca un candidat de la o familie gazda din Italia incepe de la 600 euro brut / luna in functie de profilul candidatului.
- Remuneratia se plateste lunar.
- De regula familiile platesc castigul in contul bancar deschis de candidata pe numele sau la o banca in Italia sau in numerar.
- Candidata are posibilitatea transferarii castigului obtinut prin virament bancar intr-un cont din Romania.
Durata timpului de prestari servicii si de repaus:
 
- Minimum 48 ore / saptamana, maxim 72 ore / saptamana.
- 5-6 zile de lucru / saptamana
- 1-2 zile libere / saptamana
Aceste zile lucratoare si/sau libere sunt stabilite de comun acord intre candidata/prestator si beneficiarul serviciilor sale, prin contractul comercial.
Natura si durata contractarii, conditiile de contractare, de incetare a contractarii sau de recontractare:
 
Natura contractului este comerciala, de tip prestari servicii.
Perioada contractului comercial este de regula de 12 luni, dar poate fi prelungit de comun acord de catre partile contractante.
Conditia de contractare este ca candidata sa fie selectata si sa obtina un contract comercial pe care sa il semneze cu o familie din Italia, care pune la dispozitie locuri vacante in domeniul asistentei medicale / sociale sau a curateniei si serviciilor suport ca ingrijitoare persoane varstnice / badanta / personal curatenie in Italia.
Incetarea contractului comercial se va face la sfarsitul duratei pentru care a fost incheiat.
Biletul de transport
(Romania – Italia):
Costurile transportului pana in Italia sunt suportate in intregime de catre Prestator/candidat. 

Preluarea de la aeroport: In majoritatea cazurilor, preluarea de la aeroport va fi disponibila gratuit pentru candidatii care sosesc. 

Prestatorul/candidatul nu poate fi insotit de membrii de familie, sau alti prieteni, sau alte persoane care nu sunt contractate de catre Familia-gazda.
Cazarea:
Posturile includ cazare, mai precis Prestatorul/candidatul locuieste gratuit impreuna cu Familia-gazda. 
Mancarea:
Candidatul primeste 3 mese pe zi din partea Familiei-gazda. Candidatul isi va pregati si servi propria masa in functie de programul si pauzele sale alocate.
Transport local: Nu se ofera transport local, deoarece cazarea si locul de munca sunt in acelasi loc. 
Condițiile de muncă, măsuri de protecție și de securitate a muncii: Candidata / prestatoarea trebuie să urmeze si să respecte normele interne si reglementările stabilite de catre familia gazda asa cum a fost instruita de catre aceasta, în scopul de a îndeplini obiectul contractului comercial.
Conditiile de munca sunt normale, iar masurile de protectie si de securitate in munca sunt comunicate in prima zi de lucru de catre familia gazda.
Se lucreaza in locuinta familiei gazda, in conditii foarte bune de calitate si igiena, in schimburi atat de zi cat si de noapte, cand e cazul.
Documentele cerute de familia gazda / compania din Italia pentru evaluarea si selectia candidatului:
 
- CV limba italiana + poza cu zambet
- Formular specific pentru aplicarea pe pozitia de ingrijire batrani/badanta in Italia
- 1 Fotografie tip pasaport
- 1 Fotografie “Full Body”, marime 9/13, la tinuta office
- Copie pasaport / Copie C.I
- Certificatul de nastere in original, tradus si legalizat in italiana
- Copie ultima diploma de studii
- Certificatul de cazier judiciar “fara antecedente penale”.
- Adeverinta medicala “clinic sanatos atat fizic cat si psihic”
- Copie carnet de munca (daca a avut intocmit);
- Copie acte de calificare (daca aveti);
- Dovada eliberata de Ministerul de Interne din care sa rezulte ca nu aveti interdictia legala de a parasi localitatea ori alte limitari ale exercitarii dreptului la libera circulatie in afara granitelor tarii;
- 2 recomandari in original, in limba italiana, de la angajatori anteriori.
Tariful pentru serviciile de evaluare si procesare dosar inscriere, stabilite pentru acest program: Tariful de evaluare si procesare dosar inscriere este de 360 lei (TVA inclus) si se achita la momentul inscrierii / semnarii contractului de mediere. 
 
Tariful de mediere, stabilit pentru acest program: NU SE PERCEPE COMISION DE MEDIERE !!!
Alte costuri pentru candidat: Candidatul va achita un tarif in cuantum de 500 EURO (cinci sute euro), la sosirea in Italia, unei societati partenere a agentiei noastre pentru asistenta continua pe perioada derularii contractului cu familia-gazda. 

Pentru DETALII AMANUNTITE si programari la inscriere contactati consultantii nostri:

Telefon: 0368-455.956

VA DORIM MULT SUCCES!