Bucatari si ajutori bucatari ANGLIA

La acest program se aplica promotia: "Plec acum, platesc dupa primul castig!"


Bucatari si ajutori bucatari in ANGLIAA. Scurta descriere a acestui program:

Acesta este un program de munca, in domeniul HoReCa, care da posibilitatea candidatiilor cu cetatenie romana si bulgara sa lucreze ca bucatari (toate nivelele: Comis Chef, Demi Chef de Partie, Chef de Partie), avand ca baza juridica contractul de munca. Prestarea muncii in domeniul HoReCa se face la companii din Marea Britanie, care pun la dispozitie pozitii din sfera acestui domeniu de activitate.

Acest program se adreseaza doar persoanelor cu experienta pe pozitiile de bucatari, interesate sa presteze munca in domeniul HoReCa in restaurante de renume din Marea Britanie si sa faca cariera in acest domeniu. Pentru toate persoanele interesate sa lucreze in acest domeniu se ofera un stagiu de pregatire profesionala, in Marea Britanie, in cadrul restaurantelor unde urmeaza sa isi desfasoare munca.

B. Baza legala de lucru in Marea Britanie:

In Marea Britanie orice persoana, cetatean roman/bulgar, care doreste sa lucreze pe baza unei relatii contractuale de munca cu o companie, are dreptul sa desfasoare munca in domeniul respectiv. Intra in responsabilitatea candidatilor, dupa ce stabilesc o relatie de munca cu o companie din Marea Britanie, sa aplice la institutiile britanice abilitate in vederea obtinerii NINO (National Insurance Number), in baza caruia acestia au posibilitatea sa isi plateasca contributiile ce izvorasc din contractul de munca, catre statul britanic. Candidatii sunt indreptatiti sa lucreze full-time, asa cum este stipulat in contractul de munca care il incheie cu companii din Marea Britanie.

C. Avantajele programului:

a) Candidatii selectati vor incheia foarte repede contractul de munca cu compania pentru care vor presta servicii in domeniul HoReCa si vor pleca foarte repede in Marea Britanie, la respectiva companie.
b) Deoarece candidatii lucreaza in baza unui contract de munca, acestia pot incepe munca imediat, fara sa fie nevoie de obtinerea unui drept de lucru de la institutiile britanice abilitate.
c) In domeniul HoReCa, candidatii care lucreaza pe pozitia de bucatar sunt remunerati foarte bine reusind sa castige aproximativ 18000 – 22000 lire sterline pe an.
d) Toti candidatii vor avea parte de un stagiu de pregatire profesionala in cadrul restaurantului unde vor presta munca si vor fi cazati intr-o locatie identificata de catre beneficiar, de regula aproape de locul de munca.
e) Candidatii care opteaza pentru acest program au beneficiul de a incepe munca intr-un sector de activitate foarte placut, dinamic si bine remunerat, si au sansa sa faca cariera in cadrul grupului de restaurante respectiv.
f) Restaurantele sunt de TOP si sunt situate pe tot teritoriul ANGLIEI, dar cu preponderenta in Londra si imprejurimile Londrei.

D. Detaliile programului:

Pozitia, titlul jobului sau profesia: Bucatar (Comis Chef, Demi Chef de Partie, Chef de Partie), pentru diverse companii / restaurante din Marea Britanie (ANGLIA).
Angajatorul din strainatate: Agentia va intermedia semnarea de contracte de munca intre candidati si diverse companii din Marea Britanie, care pun la dispozitie locuri de munca vacante in domeniul HoReCa.
Curs teoretic pregatitor: Toti candidatii sunt instruiti la locul de munca, conform politicilor de calitate pe care beneficiarul (restaurantul) le doreste sa fie aplicate de catre acestia.
Durata pregatiri candidatilor: Candidatii au parte de o formare continua la locul de munca, pe toata perioada de derulare a contractului de munca.
Numarul de locuri disponibile: - 240 locuri disponibile pentru anul 2015.
Perioada recrutarii: Recrutarea se desfasoara pe tot parcursul anului, fara intreruperi.
Sex: Se accepta pe acest program atat femei, cat si barbati.
Cupluri: Se accepta pe acest program si cuplurile, dar nu se garanteaza plecarea la acelasi beneficiar.
Varsta acceptata: Intre 18 - 40 ani.
Candidatii cu varste intre 40 - 50 ani pot fi acceptati, dar depinde de CV-ul lor si de aprobarea prealabila din partea angajatorilor britanici.
Personalitate: Se accepta persoane cu atitudine buna, muncitori, seriosi, prietenosi, in forma fizica si mentala buna, cu bune abilitati de organizare.
Starea civila: Se accepta pe acest program atat persoane casatorite, cat si necasatorite/divortate.
Experienta in domeniul HoReCa: Se cere experienta de minim 3 luni in acest domeniu.
Calificare: Nu se cere calificare in domeniu, dar calificarea constituie un avantaj la selectie.
Limba engleza solicitata: Pe o scara notabila de la 1 la 10, candidatii trebuie sa vorbeasca limba engleza de cel putin nota 6.
Alte limbi straine solicitate: Nu se cere cunoasterea altor limbi straine, dar constituie avantaj.
Carnet de conducere: Nu se cere detinerea unui carnet de conducere.
Salariul pe ora, salariul lunar brut si datele de plata ale acestuia: Remuneratia acordata de catre angajator difera in functie de nivelul de experienta a candidatului intre 6.50 Lire - 8.42 Lire sterline pe ora si se stabileste in urma interviului si a semnarii contractului de munca. Se lucreaza minim 36 ore / saptamana, insa se pot lucra pana la 70 ore/saptamana in perioadele aglomerate.
- Castigul poate fi platit o data pe luna, de doua ori pe luna sau saptamanal, dupa cum va fi specificat in contractul de munca.
- De regula, companiile din Marea Britanie platesc remuneratia in contul bancar deschis de candidat pe numele sau, la o banca in Marea Britanie.
- Candidatul are posibilitatea transferarii salariului sau prin virament bancar intr-un cont din Romania.
Bonusuri acordate: Nu se acorda bonusuri.
Ore suplimentare: Se pot face ore suplimentare, adica dupa terminarea turei, in cazul in care restaurantul necesita personal.
Bacsisuri: De regula nu se primesc bacsisuri.
Cresteri salariale: Angajatorul poate decide cresteri salariale si/sau promovari in cariera in functie de performantele angajatului.
Cazurile în care drepturile de plată ale angajaților pot fi urmărite: În toate cazurile legate de remunerare, candidatul poate contacta institutiile abilitate in conflicte de munca din Marea Britanie.
Angajatorul poate deduce din remuneratia angajatului suma prejudiciului material adus de către lucrator, în cazul în care candidatul aduce pagube materiale. Dacă candidatul produce daune mai mari pentru angajator, angajatorul are dreptul de a actiona in instanta pentru acoperirea integrala a daunelor..
Zilele lucratoare si de odihna: - Minimum 36 ore / saptamana, maxim 70 ore / saptamana.
- 5-6 zile de lucru / saptamana
- 1-2 zile libere / saptamana
Aceste zile lucratoare si/sau libere sunt stabilite de comun acord intre candidat si angajator, prin contractul de munca.
Natura si perioada contractului de munca, conditiile de angajare, de terminare a angajarii sau de reangajare: Natura contractului este contract individual de munca, cu norma intreaga.
Perioada contractului este de 12 luni, dar poate fi prelungit de comun acord de catre partiile contractante.
Conditia de angajare este ca candidatul sa fie selectat in baza evaluarii CV-ului/interviului si sa obtina un contract de munca pe care sa il semneze cu o firma din Marea Britanie, care pune la dispozitie locuri vacante in domeniul HoReCa.
Incetarea contractului de munca se va face la expirarea duratei pentru care a fost incheiat.
Biletul de transport
(Romania - U.K - Romania):
Angajatorul din Marea Britanie, de regula, nu suporta pretul biletului de transport/avion. Insa pot exista exceptii in care biletul sa fie platit de catre angajator.
Cazarea: Cazarea temporara este identificata si pusa la dispozitie de angajator (restaurant), insa platita de candidat.
De regula, cheltuielile pentru cazarea temporara, inclusiv utilitati (apa, gaze, electricitate, gunoi etc.) se pot ridica la aproximativ 200-250 Lire/ luna in functie de locatie. Plata chiriei se face saptamanal sau lunar, in functie de proprietarul cazarii.
Cazarea se poate face la hostel / hotel / apartament / casa, in sistem "share", mai multe persoane in camera, in apropierea locului de munca.
Cazarea temporara se ofera pt o perioada de la 3 zile la 2 saptamani sau chiar pe toata perioada trainingului (max 1 luna), in functie de decizia angajatorului. In acest timp intra in obligatia angajatului sa isi identifice si sa isi contracteze o unitate de cazare dupa preferintele sale. Este recomandat ca acesta sa detina minim 350 Lire sterline pentru a putea acoperi prima luna de cazare si eventuale comisioane ale brokerilor imobiliari britanici.
Mancarea: De regula, mesele candidatilor vor fi oferite GRATUIT în timpul orelor de program. Exista situatii cand mesele vor fi contra cost, insa preturile sunt modice, aplicabile doar angajatilor Firmei din Marea Britanie. 
Transport local: Transportul local il suporta candidatul.
Asigurari sociale: Candidatii beneficiaza de asigurari sociale platite de catre angajatorul pentru care lucreaza in baza legislatiei aplicabile in Marea Britanie.
Asigurare de sanatate: Candidatii beneficiaza de asigurare de sanatate in baza relatiei de munca care o au cu firma din Marea Britanie, la fel cum beneficiaza si cetatenii britanici, conform legislatiei aplicabile in Marea Britanie.
Concediu de boala: Candidatii beneficiaza de concedii de boala. Concediul medical se ofera si se plateste conform legislatiei din Regatul Unit al Marii Britanii; Primele 3 zile de concediu medical nu sunt platite.
Perioada, modul de acordare și drepturile de plată pentru concediu de odihna: Candidatii beneficiaza de concedii de odihna, in baza contractului de munca cu firma din Marea Britanie. De regula, angajatul are dreptul sa ceara concediu dupa 4 saptamani de la inceperea muncii proportional cu numarul de zile lucrate pana atunci. Angajatorul poate restrictiona acordarea concediului pentru perioada dorita, de exemplu in timpul perioadelor aglomerate/de varf de lucru.
Condițiile de muncă, măsuri de protecție și de securitate a muncii: Candidatul trebuie să urmeze și să respecte normele interne și reglementările stabilite de catre angajator asa cum a fost instruit de catre acesta, în scopul de a îndeplini obiectul contractului de munca.
Conditiile de munca sunt normale, iar masurile de protectie si de securitate in munca sunt comunicate in prima zi de lucru de catre angajator.
Se lucreaza in restaurante de prestigiu, cu renume, in conditii foarte bune de calitate si igiena.
Documentele cerute de angajatorii din Marea Britanie pentru evaluarea candidatului: - CV limba engleza + poza cu zambet
- 1 Fotografie tip pasaport
- 1 Fotografie “Full Body”, marime 9/13, la tinuta office
- Copie pasaport / Copie C.I
- Certificatul de nastere in original, tradus si legalizat in engleza
- Copie ultima diploma de studii
- Certificatul de cazier judiciar “fara antecedente penale”
- Adeverinta medicala “clinic sanatos atat fizic cat si psihic”
- Copie carnet de munca (daca a avut intocmit);
- Copie acte de calificare (daca aveti);
- Dovada eliberata de Ministerul de Interne din care sa rezulte ca nu aveti interdictia legala de a parasi localitatea ori alte limitari ale exercitarii dreptului la libera circulatie in afara granitelor tarii;
- 2 recomandari in original, in limba engleza, de la angajatori anteriori.
Tariful de evaluare a eligibilitatii candidatilor, stabilit pentru acest program: - 360 lei, inclusiv TVA, platibil la data semnarii contractului de mediere
Tariful de mediere, stabilit pentru acest program: In functie de momentul pe care candidatul il alege pentru plata acestui comision, se aplica una din variantele de mai jos:

• VARIANTA 1: 375 Lire Sterline – Daca se plateste la semnarea contractului de mediere, in urma sustinerii interviului si acceptarii in program.

• VARIANTA 2: 450 Lire Sterline - Daca se plateste la semnarea contractului de munca, inainte de plecarea din tara.

• VARIANTA 3: 600 Lire Sterline - Daca se plateste in maxim 5 zile lucratoare de la data primirii primului salariu.
 


Pentru DETALII AMANUNTITE si programari la inscriere contactati consultantii nostri:

Telefon: 0368-455.956

VA DORIM MULT SUCCES!