Turism - HoReCa ITALIA

La acest program se aplica promotia: "Fara comisioane de mediere !!!" 

Ajutor bucatar Italia    Camerista Italia    Ospatari Italia

A. Scurta descriere a acestui program:

Acesta este un program de tip „Prestari Servicii”, in domeniul hotelier/restaurante/catering, in cadrul companiilor private care au nevoie de acest sprijin si care da posibilitatea candidatiilor cu cetatenie romana sa lucreze in domeniul amintit, avand ca baza juridica contractarea comerciala.

Prestarea serviciilor in domeniul hotelier/restaurante/catering se face la companii din Italia, care pun la dispozitie pozitii din sfera acestui domeniu de activitate. Agentia noastra colaboreaza cu companii din Italia care ofera locuri vacante in acest domeniu, de aceea locurile de prestare a serviciilor se afla pe tot teritoriul respectivei tari, iar candidatii inscrisi vor presta servicii intr-unul din orasele din aceasta tara. Inaintea plecarii din tara a candidatiilor, la momentul semnarii contractului de prestari servicii cu compania care i-a selectat, se va cunoaste exact locatia locului unde vor presta servicii pentru respectiva companie.

Acest program se adreseaza atat persoanelor fara experienta si interesate sa intre in acest domeniu de activitate, cat si persoanelor cu experienta in acest domeniu si care doresc sa faca o cariera in acest domeniu.

B. Baza legala de lucru in Italia:

In Italia orice persoana care are statut de „prestator de servicii”, pe baza unei relatii contractuale cu beneficiarul serviciilor sale, are dreptul sa presteze servicii in domeniul hotelier/restaurante/catering.

Intra in responsabilitatea candidatilor, dupa ce stabilesc o relatie comerciala – contractuala cu o companie din Italia pentru care presteaza servicii in domeniul hotelier/restaurante/catering, sa aplice la institutiile abilitate in vederea obtinerii Codului Fiscal, in baza caruia acestia au posibilitatea sa isi plateasca contributiile ce izvorasc din contractul comercial, catre statul italian. Candidatii sunt indreptatiti sa prestareze servicii asa cum este stipulat in contractul comercial pe care il incheie cu companii din Italia.

C. Avantajele programului:

a) Se acceseaza foarte usor de catre orice candidat care isi doreste o plecare usoara, rapida, fara prea multe responsabilitati si care ii permite sa castige usor bani pe care ii poate economisi, deoarece cazarea si masa sunt gratuite in cadrul companiilor din Italia.

b) Se lucreaza intre 8 – 12 ore pe zi si se castiga o remuneratie intre 600-1000 EURO net pe luna, in conditiile in care nu au costuri cu cazarea si masa, deoarece sunt cazati in spatii special amenajate si platite de companii.

c) Acest program da sansa candidatiilor de pana la 45 ani, sa lucreze in cadrul companiilor din Italia in domeniul hotelier/restaurante/catering.

d) Acest program ofera deci un mare avantaj pentru cine doreste sa lucreze pe termen lung in Italia si sa se realizeze pe plan profesional. 

D. Detaliile programului:

Mai jos gasiti descrierea completa a locurilor vacante pentru acest proiect de recrutare si procedura de recrutare si selectie: 

Pozitia, titlul jobului sau profesia:
Ospatari, barmani, cameriste, ajutori bucatar, receptioneri, animatori, majordomi, spalatori vase, spalatori rufe, gradinari, ingrijitori piscine, electricieni, instalatori, cosmeticiene, maseuri, manichiuriste, pedichiuriste, coafeze, hostess/insotitoare, muncitori pentru mentenanta hotelurilor, agenti de paza sau orice alta pozitie din sfera domeniului hotelier / restaurante / catering.
Beneficiarul serviciilor candidatului / prestatorului: Agentia va intermedia semnarea de contracte comerciale intre candidati / prestatori si diverse companii din Italia, care pun la dispozitie locuri de munca vacante in domeniul hotelier / restaurante / catering in Italia. 
Aplicarea pentru obtinerea Codului Fiscal: Toti candidatii care ajung sa presteze servicii in Italia, trebuie sa isi obtina de la institutiile abilitate Codului Fiscal, pentru a putea ulterior sa isi plateasca contributiile rezultate din castigul obtinut in baza contractului comercial incheiat cu o companie din Italia. 

Regulile de aplicare pentru obtinerea Codului Fiscal sunt foarte clar reglementate, iar informatiile actualizate se pot obtine de pe site-ul oficial al institutiei italiene „“Agenzia delle Entrate”, accesand linkul: http://www.agenziaentrate.gov.it/ 
Numarul de locuri disponibile:
- aproximativ 700 locuri disponibile pe tot parcursul anului 2015
Locul desfasurarii muncii Candidatii vor presta serviciile oriunde pe teritoriul Italiei, dupa cum va specifica compania in cadrul contractului, deci la inscriere candidatii trebuie sa fie de acord sa presteze servicii oriunde pe teritoriul Italiei. 
Personalitate: Se accepta persoane cu atitudine buna, muncitori, seriosi, prietenosi, in forma fizica si mentala buna si care nu au niciun fel de probleme de sanatate.
Starea civila: Se accepta pe acest program atat persoane casatorite, cat si necasatorite/divortate.
Experienta solicitata: Nu se cere experienta, insa candidatii cu experienta prezinta un avantaj la selectie.
Calificare: Nu se cere calificare in domeniu, dar calificarea constituie un avantaj la selectie.
Limba italiana solicitata: Pe o scara notabila de la 1 la 10, candidatii trebuie sa cunoasca limba italiana de cel putin nota 5, atat vorbit, cat si citit/scris. 
Alte limbi straine solicitate: Nu se cere cunoasterea altor limbi straine, dar constituie avantaj.
Carnet de conducere: Nu se cere detinerea unui carnet de conducere dar constituie un avantaj.
Remuneratia pe ora, remuneratia lunara si datele de plata ale acesteia:
Castigul minim pe care poate sa il primeasca un candidat de la o companie din Italia incepe de la 600 euro brut / luna in functie de profilul candidatului.
- Remuneratia se plateste lunar.
- De regula companiile platesc remuneratia in contul bancar deschis de candidat pe numele sau la o banca in Italia sau in numerar.
- Candidatul are posibilitatea transferarii castigului obtinut sau prin virament bancar intr-un cont din Romania. 
Durata timpului de prestari servicii si de repaus:
- Minimum 48 ore / saptamana, maxim 72 ore / saptamana.
- 5-6 zile de prestare servicii / saptamana
- 1-2 zile libere / saptamana
Aceste zile de prestare servicii si/sau libere sunt stabilite de comun acord intre candidat/prestator si beneficiarul serviciilor sale, prin contractul de prestari servicii.
Natura si durata contractarii, conditiile de contractare, de incetare a contractarii sau de recontractare:
Natura contractului este comerciala, de tip prestari servicii.

Durata contractului comercial de tip prestari servicii este de regula de 12 luni, dar poate fi prelungit de comun acord de catre partiile contractante, prin incheiere unui act aditional.

Conditia de contractare este ca candidatul sa fie selectat si sa obtina un contract comercial pe care sa il semneze cu o companie din Italia, care pune la dispozitie locuri vacante in domeniul hotelier/restaurante/catering.

Incetarea contractului comercial se va face la expirarea duratei pentru care a fost incheiat.
Biletul de transport
(Romania – Italia):
Costurile transportului pana in Italia sunt suportate in intregime de catre Prestator/candidat. 

Preluarea de la aeroport: In majoritatea cazurilor, preluarea de la aeroport va fi disponibila gratuit pentru candidatii care sosesc. 
Cazarea:
Este pusa la dispozitie, gratuit. 

In functie de spatiul locativ, candidatul/prestatorul de servicii va sta cu cate maxim 4 persoane in camera.
Mancarea:
Este oferita gratuit, cel putin o masa gratuita pe zi.
Transport local: Nu se ofera transport local. 
Condițiile de muncă, măsuri de protecție și de securitate a muncii: Candidatul trebuie să urmeze si să respecte normele interne si reglementările stabilite de catre beneficiar asa cum a fost instruit de catre acesta, în scopul de a îndeplini obiectul contractului comercial de tip prestari servicii.

Conditiile de munca sunt normale, iar masurile de protectie si de securitate in munca sunt comunicate in prima zi de prestare de servicii de catre companie. 

Se lucreaza in unitatile companiei, in conditii foarte bune de calitate si igiena, in schimburi atat de zi cat si de noapte, cand e cazul.
Documentele cerute de familia gazda / compania din Italia pentru evaluarea si selectia candidatului:
-CV limba romana/italiana + poza cu zambet
-1 Fotografie tip pasaport
-1 Fotografie “Full Body”, marime 9/13, la tinuta office
-Copie pasaport / Copie C.I
-Copie ultima diploma de studii
-Certificatul de cazier judiciar “fara antecedente penale”
-Adeverinta medicala “clinic sanatos atat fizic cat si psihic”
-Copie carnet de munca (daca a avut intocmit);
-Copie acte de calificare (daca aveti);
-Dovada eliberata de Ministerul de Interne din care sa rezulte ca nu aveti interdictia legala de a parasi localitatea ori alte limitari ale exercitarii dreptului la libera circulatie in afara granitelor tarii;
-2 recomandari in original, in limba romana/italiana, de la angajatori anteriori.
Tariful pentru serviciile de evaluare si procesare dosar inscriere, stabilite pentru acest program: Tariful de evaluare si procesare dosar inscriere este de 360 lei (TVA inclus) si se achita la momentul inscrierii / semnarii contractului de mediere. 
 
Tariful de mediere, stabilit pentru acest program: Nu se percepe comision de mediere !!!
Alte costuri pentru candidat: Candidatul va achita un tarif in cuantum de 500 EURO (cinci sute euro), la sosirea in Italia, unei societati partenere a agentiei noastre pentru asistenta continua pe perioada derularii contractului de prestari servicii cu compania din Italia. 

Pentru DETALII AMANUNTITE si programari la inscriere contactati consultantii nostri:

Telefon: 0368-455.956

VA DORIM MULT SUCCES!