Programul guvernamental Au Pair (Ingrijire copii ANGLIA)

La acest program se aplica promotia: "Fara comisioane de mediere !!!"

Au Pair Anglia  Ingrijire copii Anglia  Baby Sitter Marea Britanie  Bona ANGLIA

A.  
Scurta descriere a acestui program:
 
Programul Au Pair, este un program guvernamental, de schimb cultural, care ofera posibilitatea tinerilor romani si/sau bulgari sa stea pe o perioada de maxim 24 luni in Marea Britanie la o familie gazda, avand cazarea si masa asigurata gratuit in cadrul acestei familii, in schimbul ajutorului pe care AuPair-ul (candidatul) il ofera familiei cu cresterea copiilor acesteia. Au Pair-ul beneficiaza de o remunerare din partea familiei gazda pentru ajutorul oferit si a posibilitatea sa urmeze cursuri de invatare/perfectionare a limbii engleze la diverse institutii de invatamant din zona unde va locui.

Un Au Pair este o tanara sau un tanar care are pana in 27 de ani (inclusiv), nu este casatorit(a) şi nu are copii. Nu este nevoie sa aiba experienta in ingrijirea copiilor si sunt in general proaspat absolventi de liceu sau facultate cei care aplica pentru aceasta pozitie, deoarece pot ajunge sa lucreze in ANGLIA in maxim 2 saptamani de la inscriere, fara sa aiba prea multe responsabilitati si sa adune bani frumosi.

Principalele responsabilitati constau în a îngriji copii familiei gazdă, de a-i duce şi aduce de la şcoală sau grădiniţă, după caz, de a-i hrăni, de a se juca împreună cu ei şi de asemenea, de a face menaj uşor în casă, adică să ştearga praful, să curete cu aspiratorul, etc...
 
B.   Baza legala de lucru in Marea Britanie:
 
In Marea Britanie orice Au Pair are dreptul sa lucreze in domeniul asistentei copiilor, in baza contractului dintre el si familia gazda. De la 1 Ianuarie 2014, candidatii romani/bulgari pot sa aplice pentru obtinerea Blue Card-ului, certificat care confirma dreptul de sedere ca Au Pair insa nu este obligatoriu. Candidatii sunt indreptatiti sa lucreze si in alt domeniu de activitate, daca timpul le permite, ca parte a statutului de cetatean european, asa cum este stipulat de legea imigrarii din Marea Britanie, aplicabila romanilor si bulgariilor.
 
C. Avantajele programului:
 
a) Se acceseaza foarte usor de catre orice candidat care isi doreste o plecare usoara, rapida, fara prea multe responsabilitati si care ii permite sa castige usor bani pe care ii poate economisi, deoarece cazarea si masa sunt gratuite in cadrul familiei gazda.
b) Se lucreaza intre 5 – 10 ore pe zi si se castiga o remuneratie intre 70-120 GBP pe saptamana, in conditiile in care nu au costuri cu cazarea, masa si transportul local, deoarece sunt cazati in casa familiei gazda.
c) Acest program da sansa candidatiilor tineri si fara experienta, pana la 27 ani (inclusiv) sa lucreze in cadrul famiilor din ANGLIA pentru ingrijirea copiilor, in conditiile in care acest segment de varsta este foarte afectat de lipsa locurilor de munca vacante.
d) Acest program ofera deci un mare avantaj pentru cine doreste sa lucreze pe termen lung in Marea Britanie si sa se realizeze pe plan profesional. Candidatii pot opta la sfarsitul perioadei contractuale sa lucreze nerestrictionat in orice domeniu de activitate doresc.
e) Candidatii au o şansă extraordinară de a-si perfecţiona nivelul limbii engleze, atât în cadrul familiei gazdă, cât şi prin participarea la cursuri de limba engleză avizate de Oxford sau Cambridge.
f) Este o experienţă de viaţă extraordinară care oferă şansa candidatiilor de a se familiariza cu specificul cultural al Marii Britanii şi al zonei în care vor locui pe perioada în care vor fi ca un „BIG BROTHER” pentru copii familiei gazda.
g) Se castiga bani, fără a avea statutul de angajat, ci de membru al familiei. Candidatii sunt cazati într-o cameră separată cu tot ceea ce este necesar pentru a se simţi confortabil. De asemenea, vor lua masa împreună cu familia şi vor avea asigurare medicală plătită de familia gazdă. In multe cazuri Au Pair-ul insoteste familia inclusiv in excursii, ceea ce le ofera sansa sa vada multe alte tari/locuri pe durata concediului familiei gazda.
 
D.   Detaliile programului:
 
Mai jos gasiti descrierea completa a locurilor vacante pentru aceasta oferta de munca si procedura de recrutare si selectie:

Pozitia, titlul jobului sau profesia: Bona / Babby-Sitter / Au Pair
Angajatorul: Agentia va plasa candidatul la una din familiile gazda din Marea Britanie care pune la dispozitie locuri vacante in acest domeniu.
Durata contractului de tip Au Pair: Maxim 24 luni.
Locul desfasurarii muncii: Candidatii vor presta munca la familii gazda de pe teritoriul Marii Britanii, dupa cum vor fi selectati de catre acestea, dar locurile vacante sunt cu preponderenta in imprejurimile Londrei, Devon, Bath, Bristol, Birmingham, Leeds, Liverpool, etc.
Sex: Se accepta pe acest program femei si foarte rar barbati.
Cupluri: Se accepta pe acest program foarte rar cuplurile.
Varsta acceptata: Varsta minima este 18 ani si maxima este de 27 ani (inclusiv), conditie impusa de guvernul Marii Britanii.
Personalitate: Se accepta persoane cu atitudine buna, muncitoare, serioase, prietenoase, in forma fizica si mentala buna.
Starea civila: Se accepta pe acest program doar persoane necasatorite/divortate.
Experienta in domeniul ingrijirii copiilor: Nu se solicita ca candidatii sa fi avut experienta in domeniu, insa candidatii cu experienta prezinta un avantaj la selectie.
Calificare: Nu se cere calificare in domeniu, dar calificarea sau cursurile de profil constituie un avantaj la selectie.
Limba engleza solicitata: Pe o scara notabila de la 1 la 10, studentii trebuie sa vorbeasca limba engleza de cel putin nota 5. Persoanele cu nota sub 5 se accepta doar cu aprobarea prealabila din partea Familiilor gazda.
Alte limbi straine solicitate: Nu se cere cunoasterea altor limbi straine, dar constituie avantaj.
Carnet de conducere: Nu se cere detinerea unui carnet de conducere, dar poate constitui avantaj.
Salariul pe ora, salariul lunar si datele de plata ale acestuia: Castigul minim pe care poate sa il primeasca un candidat/Au Pair de la familia gazda incepe de la 70 GBP / saptamana si ajunge in jur de 120 GBP / saptamana, in rare cazuri chiar 150 GBP / saptamana, in functie de profilul candidatului.

- Remuneratia se plateste saptamanal.

- De regula familiile gazda platesc remuneratia in contul bancar deschis de candidat/Au Pair pe numele sau la o banca in Marea Britanie.

- Candidatul/Au Pair-ul are posibilitatea transferarii salariului sau prin virament bancar intr-un cont din Romania.
Zilele lucratoare si de odihna: - Minimum 25 ore / saptamana.
- 6 zile de lucru / saptamana
- 1 zi libera / saptamana
Natura si perioada contractului de munca, conditiile de angajare, de terminare a angajarii sau de reangajare: Natura contractului este de schimb cultural.

Perioada contractului de schimb cultural este de regula de 12 luni, dar nu poate depasi 24 luni.

Conditia de angajare este ca candidatul sa se incadreze in conditiile de eligibilitate si sa fie selectat de catre o familie gazda din Marea Britanie (Anglia).

Incetarea contractului de schimb cultural se va face la expirarea duratei pentru care a fost incheiat.

Candidatii au posibilitatea de reinnoire a contractului de schimb cultural cu familia gazda daca aceasta este de acord in limita a maxim 24 luni.
Biletul de transport
(Romania - U.K - Romania):
Familia gazda nu suporta pretul biletului de transport/avion.
Cazarea: Este pusa la dispozitie in locuinta familiei gazda, gratuit, in camera separata.
Mancarea: Este oferita gratuit de familia gazda.
Transport local: Nu se ofera transport local, deoarece cazarea si locul de munca sunt in acelasi loc.
Perioada, modul de acordare și drepturile de plată pentru concediu de odihna: Familia gazda acorda minim 14 zile lucratoare libere, conform contractului de schimb cultural.
Condițiile de muncă, măsuri de protecție și de securitate a muncii: Candidatul trebuie să urmeze și să respecte normele interne și reglementările stabilite de catre familia gazda asa cum a fost instruit de catre aceasta, în scopul de a îndeplini sarcinile pe care le are.

Conditiile de munca sunt normale, iar masurile de protectie si de securitate in munca sunt comunicate in prima zi de lucru de catre familia gazda.

Se lucreaza in locuinta familiei gazda, in conditii foarte bune de calitate si igiena, in schimburi atat de zi cat si de noapte.
Documentele cerute de familiile gazda pentru evaluarea candidatului: - CV limba engleza + poza cu zambet + Aplicatia Au Pair
- 1 Fotografie tip pasaport
- 1 Fotografie “Full Body”, marime 9/13, la tinuta office
- Poze cu copii pe care i-a ingrijit/supravegheat anterior.
- Copie pasaport / Copie C.I
- Certificatul de nastere in original, tradus si legalizat in engleza
- Copie ultima diploma de studii
- Certificatul de cazier judiciar “fara antecedente penale”
- Adeverinta medicala “clinic sanatos atat fizic cat si psihic”
- Copie carnet de munca (daca a avut intocmit);
- Copie acte de calificare (daca aveti);
- Dovada eliberata de Ministerul de Interne din care sa rezulte ca nu aveti interdictia legala de a parasi localitatea ori alte limitari ale exercitarii dreptului la libera circulatie in afara granitelor tarii;
- 2 recomandari in original, in limba engleza, de la angajatori anteriori.
- Dear Family Letter
Tariful de evaluare a eligibilitatii candidatilor, stabilita pentru acest program: - 550 lei ( inclusiv TVA ).
Tariful de mediere, stabilita pentru acest program: Nu se percepe comision de mediere !!!
 

Pentru DETALII AMANUNTITE si programari la inscriere contactati consultantii nostri:

Telefon: 0368-455.956

VA DORIM MULT SUCCES!